Thursday, August 18

ko-as stase bedah

ko-as x seindah yang dikabarkan...
i think that is not a setence to describe it....
for me...it do have pro n contrast...
lagipon x semua benda baik kan..
n not all things bawa keburukan...
pepandai kita laa nak hadapi camne....

my first department for my practical is bedah...
surgery...dengar pon takot...'
memang takot pon but it has a lot of experiences..
love it...


my sub bedah is urology...
hari pertama da tengok penis..
"what"...
tgk camne pasang catheter...
just sama je ngan kita pasang kat skil lab..
cuma ni ngan orang betul...

hari second...
nurse da bg cuba sendiri..
wow,best jugak masuk bedah ni..
boleh rasa psg catheter camne?
same but lain sket buat kat patung n orang kan?

hari pertama nk muntah....
rasa macm2...
fikir leh tak  nk jadi dok ni..
ni baru sket..
nnti darah berlambak2..
nk buat camne laaa...

mudah2an...
i will survive...
1 n 1/2 years...
lama but singkat sebenarnya..
x boleh nak melatih kitaorg cukup competen ngan dunia kedoktoran...
lama buat yang menunggu time kerja..
but i can feel..
be ko-as is more better than when im in work...
of course laa,makin tua,makin byk tanggungjawab....

besok my 1st lecture after 3 days at bedah..
pasal acute abdomen by dr maman
hopefully all going well...

till then

2 comments:

  1. nnt mst dah tak rs pape bile tgk penis hubby

    ReplyDelete