Sunday, April 19

tangkuban parahu


destinasi pertamaku....
kalau ader org tanya aku laa kan..pernah pegi mana2 tak sepanjang menetap di bumi Bandung ni...
mesti aku mcm nak mengelak jer bila ader yg tanya soalan ni..
sbb aper????..aku mana pun tak pernah melawat arr..
tempat peranginan kat sini kan byk tapi satu pun aku tak pernah pegi..huhuhuhu
nak buat mcm mana...aku ni tyme cuti jer..aku mesti nak melawat Malaysia...
cuti jer jer,aku beli tket ke Malaysia..mana sempat nak pegi jln2..
memang alasan kan!!!!
dan akhirnya....aku telah melawat satu tempat kat sini..
itulah my tajuk 4 this tyme..hahaha

Tangkuban Perahu.....


Kalau korunk nak th kenape la aku blh tergerak nak pegi sana???
tempat lain kat byk ag..
sebab ader seorg senior aku dtg....
jauh tempat dier blajar..huhuhu.._india
dia kata nk melawat sini...

so aku terpaksala aku bw dia jln2
walau pun sebuk dgn aktiviti2....
opsss2x...sory2..bkn terpaksa..
sajer jer....
sory k naufa yer....saya rela hati tau..
ikhlas aggg.....:)




bergambar kat papan tanda tangkuban parahu

kitaorg jln kat atas 2....
beli2 skit..
n then baru kitaorg turun kawah domar..
kat sini mcm tempat peranginan yg lain gak...
mula2 aku beli mafela...pastu key chain..



cantik kan pemandangan kat sini..juz love tis photo



kawah kat bawah tu x der la jauh sangat
kalau x salah la dlm 1.3 kilo jer..
kalau jln yang biasa la..setengah jam tu dh lebih dr cukup dah..siap lebih masa ag..
tapi sbb..jln2 yg mncabar..kitaorg telah mengambil masa yg agak lama gak arr..
tapi kekadang jer kan yg dapat buat exerxise mcm 2...



antara barang yang dijual


perjalanan yang agak memenatkan 2 kitaorg isi ngan bergambar..
sekejap2 bergambar..
n aku rasa la....
every moment kitaorg dr atas sampai kat kawah domar 2 bergambar jer kerjanya..
huhuhu..
nak buat camner ag..
dah semua org suka bergambar..
n yang paling best ader satu pokok yang kita leh msk dlmnya..
pokok tu berlubang kat tengah2...




ni la kitaorg.....tgh berposing b4 turun kat kawah domas.. kat sini akn ader org jual telur..
so..saper2 yg nak makn telur yg direndam dlm air panas kt bawah sana..
beli telur dulu tau kat sini or korang bw jer dr umah..kan senang..
kalau kat sini..sebiji telur mahal skit arr..yer la..jauh dr bandar kan..
kalau aku tak salah la sekitar rp2000-2500



dlm perjalanan..

2 comments:

  1. ooo...terpakse ek!!...ces...
    hehe...suke gambar tu juga!
    how's life?

    ReplyDelete